top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODER

BODER: “THY’nın İngiltere’den Bodrum’a Yolcu Taşıması İçin Uğraşıyoruz”

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz ile sezon sonunda Bodrum turizmini konuştuk. Sorularımızı cevaplayan Ömer Faruk Dengiz, “Britanyalı Turist Gelmezse, Bodrum’da Turizm Olmaz. THY’nın İngiltere’den Bodrum’a Yolcu Taşıması İçin Uğraşıyoruz” dedi.


Olay:İngilterenin Türkiye’yi Kırmızı listeden çıkartması, bu saatte turizme ne kazandırır?

Ömer Faruk Dengiz: Türkiye’ye Ekim ayı sonuna kadar 60.000 kişi gelmesi bekleniyor. Turistlerin gelmesi 31 Ekim’e kadar devam etse bile, bu turizme büyük katkı sağlayacaktır. İngilizlerin Türkiye’ye gelmesi, Güney Ege’ye yararlı olacaktır.


Olay: Hangi havayolları veya turizm şirketi Bodrum’a Turist getirir?

Ömer Faruk Dengiz: TUI, Easyjet ve Jet2 holiday Bodrum’la ilgili diğer destinasyonların fiyat rekabeti yüzünden ve satış kapasitesinin %11 in altında olduğundan uçuşlara açmayı düşünmedi. BODER olarak 3 haftaya yakın süredir Bodrum’a uçuş açılması konusunda ilgili acentalarla temas halinde idik. Yoğun görüşmelerimizin sonunda İngilizlerin çoğunluğunun Güney Ege’de evlerinin olmasından dolayı sadece Dalaman’a uçuş planladıklarını söylediler. Dernek olarak belli otelleri ve acentaları bir araya getirmeye çalıştık. Ama fiyat rekabetinde karşı karşıya kalındı. Otellerin maliyetlerine göre satış fiyatları daha da aşağı çekilmesi şuanki şartlara göre uygun değildir. Bir turisti 5 pounda herşey dahil bir gece konaklatamazdık. Fakat BODER buna rağmen asla pes etmeden kültür ve turizm bakanlığı ile görüşme sağlayarak Türk havayollarının, şimdiden İngiltere’den Bodrum havalimanına son dakika uçuş seferleri açılması konusunda çalışma yapılmasını talep ettik. Çalışmalarımıza halen devam edilmektedir.


Olay: Bodrum’un kemikleşmiş Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim aylarında gelen Britanyalı ziyaretçileri yine Bodrum’a gelir mi?

Ömer Faruk Dengiz: Kesinlikle iyimseriz. Hizmetimizle doğru orantılıdır. Önce bizim inandığımızdan daha çok Seyahat acentalarının buna inanması gerekiyor.


Olay: Bodrumlu turizmcilerin genel görüşü nedir?

Ömer Faruk Dengiz: Britanyalı turistlerin Bodrum’a gelmemesi halinde, Bodrum’da iyi bir turizm sezonu yaşanmayacağını neredeyse herkes şahit oldu ve gördü. Bodrum’un en önemli turist kesimi Britanya olması gerektiğini ve buna göre tanıtım yapılması, öncelikliler arasına girmesi gerekir. Buna göre de yol haritası şimdiden çizildi. BODER buna her zaman hazır olacaktır.


Olay: İngilizler Türkiyeyi Kırmızı Listeye aldıkları zaman, ile şimdiki zaman arasında ne gibi bir değişiklik var da, bu kadar beklediler. Türkiyeyi cezalandırdılar mı?

Ömer Faruk Dengiz: İlk başlarda 15 Temmuz sonrasında İngiltere hükümeti, Türkiye’de kaygı verici varyantlardan kaynaklanan risklerin hala yüksek olduğu görüşünde idi. Sağlık bakanlığı, GISAID sitemine verileri yüklediği ama bu verilerin çoğunun eski olduğu yazıyor diye eleştirildi. Bunun üzerine sağlık bakanı ise verilerin hepsi güncel olduğunu savunmaktadır. Aslında kırmızı listeden, yeşil listeye alındığı tarih diliminde bakılırsa vaka sayıları 20.000 üzerinde idi. Yani diğer deyişle stabildi. En ilginç olanı ise ilk delta varyant vakası çıkan ve verileri doğru olmayan Hindistan yeşil ülkeler arasında olması şaşırtıcıdır. Kimine göre siyasi olduğunu söylense bile bundan sonra hayatımızda daha sağlıklı ve dikkatli olması konusunda önceliklidir.

Ömer Faruk Dengiz: Sonuç olarak Bodrum Türkiye’nin aşı haritasında her zaman mavi olmaya devam edecektir. BODER ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, turistik tesislerde çalışanlara aşı yapılmasına teşvik etmeye halen devam edilmektedir. Bununla birlikte Bodrum, Muğla’da en önemli ilçe konumundadır. Tüm otellerin yöneticileri ve çalışanları Bodrum’a gelecek olan herkesin daha sağlıklı bir tatil yapmalarına için elinden geleni yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Bizim için yaz bitmedi.


Olay: İlave etmek istediklerinize varsa yazabilirisiniz…

Ömer Faruk Dengiz:Bu yıl Her ne kadar Bodrum’a turist gelmese bile Muğla genelinde en çok turist getiren destinasyon haline gelmiştir. İlk defa Bodrum, diğer havalimanları arasında yolcu sayısında bu yıl birinci konumuna geldi. Bodrum’daki pazarlama anlamında otel işletmecilerine, turizmcilere, çabalarından dolayı BODER olarak teşekkür etmek borçumuzdur.





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page