top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODER

BODRUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-BODER Otel çalışanlara Mesleki eğitim ve işbirliği protokolü

Değerli Üyemiz, Turizmci Dostumuz, Merhaba,


Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince başlattığı, Bodrum Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün önderliğinde Bodrumda sürdürülen ortaokul, lise terk/mezun ve mesleki eğitim ve yeterlilik belgesi almak isteyenler için çok önemli bir eğitim fırsatı bulunmaktadır.


27.12.2022 tarihinde, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Akmeşe ve BODER arasında, Milli Eğitim Bakanlığı ile BODER arasında yapılacak olan ortaokul veya lise mezunu/ terk durumundaki gençlerimizin "Mesleki eğitim ve işbirliği protokolü" imzalanmıştır.

Bu protokol, taraflar arasında otelcilik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yetiştirmek ve mevcut çalışanların Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ve Diploma almaları için yapılacak olan eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsar.


Bu protokolün amacı; Bodrum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı MEMP uygulayan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında ve Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Elektirik ve Elektronik Teknolojisi ve Mabilya ve İç Mekan Tasarımı Alanlarında MEMP öğrencilerinin sayısını arttırmak, eğitim kalitesini yükseltmek ve MEMP öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla yeni eğitim ortamlarının hazırlanmasının sağlamak, öğrencileri iş hayatına hazırlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak, istihdama katkı sağlamak, ilgili mevzuatında belirtilen koşulları taşıyan BODER üyesi otellerde MEMP kapsamında eğitim düzenlemek.


Protokol Kapsamında;

Bu protokol kapsamında taraflar aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirir;


- Bodrum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan atölyelerin donatımının yenilenmesi genel temrinlik malzeme sağlanması.


- BODER üyesi otellerde çalışmakta olan personellerden eğitim durumu; Ortaokul mezunu, lise terk, Anadolu lisesi mezunu veya çalışmakta olduğu alandan farklı bir meslek programını bitirmiş olanların MESEM programına kayıtlarının yapılarak çalışmakta oldukları meslek alanında Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi Diploma almalarının sağlanması.


- Okulların MESEM programına kayıt olmak isteyen ancak çalışmakta olduğu işletmesi olmayan öğrencilerin BODER’e kayıtlı otellerde istihdam edilmesinin sağlanması.


- Öğrencilere ihtiyaç olması durumunda BODER üyesi otellerde çalışan usta öğreticiler tarafından okul atölyelerinde ve belirlenen otellerde uygulamalı eğitimin verilmesi.


- BODER üyesi otellerde Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma vb. farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi ve BODER tarafından bu faaliyetlere finansman sağlanmasıdır.


27 haftalık ders programları kapsamında, haftada 1 gün eğitim kurumunda, diğer günlerin otellerde iş başı eğitimi şeklinde gerçekleşmesi planlanmaktadır.


Ayrıca program kapsamında, Milli eğitim işverenin sigorta masrafı ve asgari ücretin 3/1 kısmını ödeyeceği belirtilmiştir.


Başvuru süresi 31 Aralık 2021 tarihine kadar olup Başvuru şartları ile ilgili broşür ve evraklar ektedir. Bölgemize hayırlı olmasını dileriz.


Başvuru takibini Boder ofisimiz ve BODER Eğitim Komitesi Bşk. Dr. Yusuf Günaydın yapacaktır.


BODER Ofis Dr. Yusuf Günaydın / BODER Eğitim Komitesi Bşk.

Tel : 0252-316 32 46 Tel : 0252-316 32 46

Mobile : 0 530 927 86 56 Mobile : 0 533 689 25 01

Mail : info@boder.org Mail : eğitim@boder.org


Saygılarımızla,


Yiğit Girgin

BODER Genel Sekreteri





37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page