top of page
  • Yazarın fotoğrafıBODER

Otel Web Sitesi Tasarımında Yapılmaması Gereken 10 Hata

Oteliniz için web sitesi ilk kez yapmak ya da yeniden tasarım ve düzenleme sürecine girmek heyecan verici olduğu kadar zorlu bir süreçtir. Otelinizin web sitesi hazırlanırken, hala sayısız basit hatalar yapılıyor. Bu hatalar Web Sitenizin kullanıcı deneyimi açısından kötü olarak etkilese de Web sitenizden satışları da bir o kadar etkileyecektir.

Otelinizin web sitesinin yapımına başlanmadan önce dikkat etmemiz gereken bir noktayı önemle hatırlatmak istiyorum. Otelinizin web sitesini, misafirler ve potansiyel misafirler için tasarlanması gerekmektedir, kendiniz için değil. Misafirlerinizin yada ziyaretçilerinizin davranışları, zevkleri dikkate alınarak tasarım tamamlanmalıdır. Sizin çok hoşunuza giden ancak direk rezervasyon alamayan bir web siteniz bir işe yaramayacaktır.

1- Yanlış ya da Kötü Görsel Seçimi

Otelinizin web sitesindeki görsellerin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Özellikle otelinizi anlatan fotoğraflarda yanlış, kötü çekilmiş , boyutları yanlış olan ya da tamamen stock görsel kullanımı odaklı gitmek yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olur. Otelinizi anlatan gerçekçi ve kaliteli görsel kullanmanız web sitenizde direct rezervasyon almanızı olumlu etkileyecektir.

2- Kötü Navigasyon

İnsanların önemli bir bölümü, Otelinizin web sitesine geldiğinde arama kutusundan çok navigasyonu kullanır. Ziyaretçileriniz aradıkları bilginin bulunacağı noktayı kısa bir süre içerisinde bulamazsa emin olun “geri ya da çarpı” tuşuna basacak ve sitenizi terkedecektir. Bu da bounce rate I arttıracağı gibi Web siteniz bir potansiyel rezervasyonu daha kaybetmiş olacaktır.

3- Sadece SEO İçin Web Sitesi Yaratmak

Arama motoru optimizasyonu elbette, dijital varlığınız için hayati önemde. Ancak sırf arama motorlarını manipüle edebilmek için yaratılan Otel web siteleri kötü kullanıcı deneyimi oluşturur. Öte yandan arama motorları spam çalışmaları hızla fark eder ve yaptığınız bütün çalışma boşa çıkar.

4- Okunamayacak Şekilde Yazılar

Görselde olumlu etkiyi yarattınız kabul peki Otelinizin web sitesinde vakit geçirenlerin, sizinle ilgili bilgileri okuyacağını da unutmamalıyız. Gözü yormayan, kolay okunabilen, garip yazı karakterleri içermeyen bir web sitesi hazırlamanız, ziyaretçilerinizin web sitenizde daha çok vakit geçirmesini ve rezervasyon butonuna yönelmesi daha kolay olacaktır.

5- Butonların Dikkat Çekici Olmaması yada Yanlış alanlarda kullanılması

Web sitenize gelen kullanıcıları rezervasyona yönlendirebilmek için, Otelinizin web sitesine gelen ziyaretçilerin rezervasyon alanine kolayca ulaşabilmesi, rezervasyon butonlarının direct olarak göze çarpması, otelinizin web sitesinden satışları %30 — %40 arrtıracağını göreceksiniz.

6- Mobil Optimizasyonunun Olmaması

Emin olun Türkiye’deki pek çok otelin web site henüz mobil uyumlu(responsive) değil ve daha kötüsü yeni yapılan otel web sitelerinde bile mobil versiyonu unutuluyor.kontrol edilmiyor.Otel web sitelerinin toplam trafiğinin %40’ını oluşturan mobil cihazları düşünmeden yapılan bir otel web sitesi herhalde, en büyük hatanız olacaktır. Ve %40 lık bir mobil kullanıcıdan rezervasyon alamayacaksınız.

7- Gereksiz PDF Kullanımı

Kullanıcıların en sevmedikleri şeylerden biri de herhangi bir linke tıkladıklarında PDF dosyasının açılması. Eğer gerçekten katma değerli bir bilgi yoksa, basit broşürleri dahi PDF olarak yüklüyorsanız kötü kullanıcı deneyimi yaşatıyorsunuz demektir. Oteliniz ile ilgili vermek istediğiniz tüm bilgileri mümkün olduğunca web sitenizde yayınlamaya çalışın.Web sitenizden rezervasyon yapanların yararlanabileceği tüm ayrıcalıkları web sitenizde göstermeniz, otelinizin direct rezervasyonlarını arttıracaktır.

8- Müzik Kullanımı

Bunu okuduğunuzda şaşırdığınızı biliyoruz ancak maalesef hala Otel web sitelerinde jingle ya da herhangi eğlenceli müzikleri yayınlayan sayısız otel web sitesi var. Lafı uzatmayalım, sakın! Aklınızdan bile geçirmeyin!

9- Karmaşık, Gereksiz ya da Çok Soru Soran İletişim Formları

Sizin hoşlanmadığınız gibi kimse web sitesinde form doldurmaktan hoşlanmaz. İletişim ya da üyelik formunda özellikle gereğinden ve bağlamından kopuk sorular sormak insanların canını sıkacaktır ve eğer mecbur değillerse doldurmaktan kaçınacaklardır. Bu yüzden formlarda mümkünse “kesinlikle gereken” sorular sormaya çalışın.

10- Rezervasyon yapılacak alanın (Booking Engine) olmaması

Evet, yanlış okumadınız “rezervasyon motoru” yazdım. Yapılan araştırmalar otel web sitelerinde hala en az %20’sinin web sitesinde direk rezervasyon yapılacak bir alanın olmadığını göstermektedir.. Dijital ortamda sizi keşfetmiş birinin otelinize rezervasyon yapmasına izin vermeyecekseniz neden web sitesi kurasınız ki?


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page