top of page

Perspektif Kültür Söyleşileri Turizmde Kazanmak

Turizm, onlarca farklı sektörü ve insan faktörünü içinde barındıran bir zincir. Bu zincir o kadar etkili ve güçlü ki tarımdan tekstile, sağlıktan eğitime, teknolojiden sanata kadar her alanda sürdürülebilir bir mücadele disiplini ile varlığını sürdürüyor. Sürdürülebilir olması sadece eğitime dayalı değil aynı zamanda tarıma da dayalı, sadece inşaat sektörüne değil aynı zamanda dış siyasete de dayalı; sadece konaklama ağına değil estetiğe de dayalı.


Her şeye rağmen diye başlayan tüm başarı hikayeleri aslında turizmden ve turizmcinin mücadele tanımından da geçen bir momentum yakalama mücadelesi. Temelinde dünya insanı olmak, mutluluk, huzur ve üretim yatan bu ailede kazanmak maddi ve manevi kulvarlarda söz konusu. Tarihî dokuyu, müşteri memnuniyetini, çiftçinin emeğinin karşılığını, yatırımcının moralini ve diğer insan faktörlerinin de gelişimi, eğitimi ve hayatını temin etme huzurunun da kazanımı bu zanaatte hayat buluyor.


Çarkta yeri olan tüm dinamiklerin bu zanaati sanata dönüştürme başarısı da bir bakıma bu beyin fırtınalarından geçiyor.


Türkiye’nin en kıymetli sektörünü konuşacağımız bu söyleşide akademik vizyonerliği ile renk ve değer katan hocamız Prof Dr Muharrem Tuna’yı ve bir turizm emekçisi, gönüllüsü, reformcusu, işletmeci ve hem Bodrum’a hem ülke turizmine dinamizm katan koordinatörü Bodrum Otelciler Derneğİ Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve turizm eğitimi de almış eğitimci ve iletişim uzmanı Gencer Aytüre birlikte konuk edip sorular soracak, cevapları hocamızla birlikte analiz edecek...


Turizmin ve ülkemizin yarınları için vakti, ilgisi ve soruları olanları bekleriz...



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page